Verteloptreden met harpiste

Iris en AbeHet is mogelijk om een verteloptreden te boeken waarbij het verhaal begeleid wordt door een harpiste! De jonge harpiste en keltologe Iris Schram (website Iris) speelt vol aandacht en liefde op haar kleine harp. Zij zal een solostuk spelen en vervolgens een Keltisch verhaal verfraaien met een achtergrond van betoverende harpklanken. Diverse Keltische verhalen zijn mogelijk, zoals de Ketel van Cerridwen, Oisin en de elfenvrouwe en Tristan en Isolde. Een verhaal inclusief begeleiding door de harpiste is al te boeken vanaf 180 euro.

DSC_0148

Foto gemaakt door: Cheriena Soechit

Een kleine introductie van Iris:

Ik ben Iris, harpiste, met ruim dertien jaar harpervaring. In die tijd kreeg ik les van docenten en conservatoriumstudenten, speelde (en zong) klassiek en musical en Keltisch, componeerde mijn eigen stukken en trad op voor familie en vrienden. Daarnaast deed ik de bachelor Keltische Talen en Cultuur in Utrecht waar ik bekend raakte met veel middeleeuws Keltische verhalen, zowel in vertaling als in het origineel. Momenteel volg ik de onderzoeksmaster Medieval Celtic.

Muziek is voor mij als poëzie zonder woorden: gevoel, ritme, klank. Net als een goed verhaal neemt een melodie je mee naar andere werelden. Als begeleiding bij een vertelling maakt de combinatie de beleving daarom extra intens… In mijn harpspel kan ik mijn gevoel kwijt en het houdt mijn vingers bezig. Het liefste vertaal ik al improviserend de sfeer naar klank. Zo ontstaat iedere keer weer een nieuwe melodie. Hier kan je mijn harpspel beluisteren.

Als je meer info wilt of ons samen wilt boeken klik dan hier.