Natuurbelevingswandeling

Natuurbeleving (2)Een natuurbelevingswandeling is een intense ervaring! Door middel van een mix van verhalen en natuurbelevingsopdrachten kan ik je een bijzondere wandeling door de natuur aanbieden. Deze zal je de ogen voor de schoonheid van de natuur doen openen. De oefeningen liggen op het gebied van anders en intensiever voelen, horen en zien. Ze kunnen zeer speels zijn, maar ook serieus. Ze maken je altijd stil van binnen.

Het is verrassend te merken hoe een schijnbaar gewoon bos of park kan veranderen in een plek vol schoonheid en avontuur!

Beleving van bomen

Hiernaast geef ik ook een belevingswandeling rondom bomen. Ik gebruik dan oefeningen om je in een directer contact te brengen met bomen. Bomen hebben altijd een enorme indruk op me gemaakt. Naast de bron en de grot is de boom de meest gebruikte verbindingsweg met de Andere wereld. Hierbij lever ik enkele opdrachten om je identificatie met bomen te versterken, dit alles op speelse doch respectvolle wijze. Mensen voelden tijdens de wandeling een heerlijke rust op zich neerdalen en een nieuwe alertheid in zich opkomen voor de kleine dingen in de natuur die toch zo mooi kunnen zijn.

De wandelingen kunnen de volgende thema’s hebben:

– Nachtwandeling; de oudste dieren van het woud. Scherp je zintuigen!
– Elfenwandeling; kijk met andere ogen en beleef de bezieldheid van de natuur.
– De mens is een boom, de boom een mens. Een wandeling om bomen te beleven.
– Contact met moeder aarde. Eenvoudige oefeningen om te gronden, te aarden.
– Energiewandeling. We oefenen met het voelen van de kracht van bomen en de kracht van de aarde.