Stadswandeling Amersfoort

Verhalende stadswandeling in Amersfoort

Amersfoort is al 15 jaar mijn stad! Ik kan voor uw groep een stadswandeling begeleiden met de mooiste verhalen van Amersfoort. Na jaren lang verhalende stadswandelingen te hebben gedaan heb ik er zelfs een boek over geschreven!: ‘De Verhalen van Amersfoort‘.

Het is een stad met een prachtige historische kern. Vooral de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren en de Muurhuizen zijn landelijk beroemd. Tijdens een wandeling langs deze en andere bezienswaardigheden vertel ik de mooiste verhalen van de stad, op de plaats waar ze zich hebben afgespeeld!

Ik voer je mee langs de Koppelpoort en vertel van de spannende belegering van Amersfoort door Philips de Goede in 1427. We lopen over de heksenbrug, waar je hoort over de gruwelijke heksenvervolgingen van 1595.

We lopen langs de pittoreske Muurhuizen en voorbij de Onze-Lieve-Vrouwetoren om te horen over de vele Mariawonderen die in Amersfoort zijn geschied toen er nog een bedevaart naar de stad was.

Uiteindelijk komen we aan bij de roemruchte Amersfoortse Kei. Daar vertel ik het verhaal van de excentrieke jonker Everhard Meyster en de afkomst van de naam Keitrekkers voor de Amersfoorters. Deze en nog vele andere sagen en legenden van Amersfoort zullen in geuren en kleuren worden verteld tijdens deze wandeling.

Duur: Anderhalf uur. Start: Onder de Onze-Lieve-Vrouwetoren. Kosten: Zie contact en prijzen. Geschikt voor alle leeftijden.

kei van Amersfoortkn_734173_mirakel_amersfoortwaterproef