Skip to main content

Bij Kerst en Oud en Nieuw horen sfeervolle verhalen om samen lekker dicht tegen de kachel te kruipen of onder de kerstboom te schuilen. Met kerst kan ik je de mooiste kerstverhalen uit mijn brede repertoire vertellen. Dit is ook mogelijk in combinatie met harpspel of de virtuoze klanken van een viola da gamba. Mogelijke verhalen zijn:

De kerst van Michiel van de Hazelhoeve: Een Zweeds verhaal van Astrid Lindgren over de ondeugende Michiel die ook de armen een groots kerstfeest bezorgt en ondertussen een echte weerwolf vangt..
Wolven in de kerstnacht: Een Zweeds volksverhaal over een man die in zijn slede kado’s gaat kopen voor zijn kinderen, maar de duisternis valt snel in en wolven huilen..
Kerst met de witte wieven: In de kerstnacht wenkt het witte wief Schele Guurte naar het verdwaalde meisje. Kom maar naar binnen in mijn spelonk! Het meisje ziet overal goud blinken. Kom maar, je mag zoveel meenemen als je wilt.. Zal ze het durven?

Natuurlijk vertel ik ook de klassiekers:

‘A Christmas Carol’ (“Scrooge”) van Dickens, het Russische sprookje ‘Koning Vorst‘, ‘Jozef vraagt om vuur bij de herders’ van Selma Lägerlof en ‘Het meisje met de zwavelstokjes’ van Andersen.

Speciaal voor jonge kinderen vertel ik over
‘de Joelmannetjes’ Op zolder wonen de Joelmannen durft de jongen er ‘s-nachts op uit te gaan om ze te betrappen?
En ‘de boze sneeuwman’ Een sneeuwman komt tot leven omdat hij het zo koud heeft. Hij vraagt om een sjaal en een hoed, maar zal hij ze krijgen?
Humor en spanning voor jong en oud brengen de Noorse volkssage ‘Trollen in de kerk’ en de Griekse sage ‘De Kallikantzaroi’.

Voor een volwassen publiek heb ik twee heftige ridderverhalen vol romantiek en geweld in petto. De verhalen spelen zich af in de Midwintertijd: Heer Gawain en de Groene Ridder en Heer Gawain en de afzichtelijke dame. Gawain is de ridder der vrouwen, altijd galant slaat hij zich door menig avontuur heen..

Al deze verhalen kan ik aanbevelen voor sfeer en spanning tijdens de kerst!
Wil je me boeken voor een kerstverhaal? Ga dan naar mijn contactpagina en mail of bel me!