Agenda

Hier zie je de agenda van mijn eerstvolgende openbare optredens. Wees welkom om hier een van mijn voorstellingen mee te maken! Hiernaast heb ik vele particuliere optredens. Voel je vrij om toch te mailen als je me wilt boeken voor een van de bovengenoemde dagen. Mogelijk ben ik wel beschikbaar voor een ander dagdeel.

26 november Lezing  over: de rituelen van Sinterklaas. Ooit was de midwintertijd de tijd om te griezelen met geesten en monsters. Ik zal vertellen van Krampus en Perchten, Vadertje Zweepslag en knecht Ruprecht, de kerstheks en de joelmannen. Zo leren we meer over de oorsprong van het gebruik om te vermommen en zwart te maken in deze donkere periode. (Je kan je opgeven door mij een mail te sturen abedeverteller@hotmail.com)

3 december On-line Zoom versie van de lezing over de rituelen van Sinterklaas. De lezing is van 20:00-21:30. Je kan deze lezing bijwonen voor vijf euro. Je geeft je op voor deze lezing door een mail te sturen naar abedeverteller@hotmail.com. Dan stuur ik je de betalingsgegevens of desgewenst een tikkie. Na betaling ontvang je de Zoom-link.

18 december Verhalende bomenwandeling in het Waterwingebied Amersfoort 14:00 Thema: kerst- en midwintergebruiken: kerstboom, maretak en hulst. Meedoen is gratis, verzamelen bij de skatebaan.

28 december VVV torenrondleiding 11:00 Bekijk Amersfoort vanaf 70 meter hoogte en hoor de spannende verhalen van de toren! Opgave via: reserveringen@vvvamersfoort.nl 

29 december Lezing over de symboliek van kerst en midwinter: alles wat je had willen weten over de achtergrond van midwintergebruiken als het ophangen van maretak, het versieren van de kerstboom, het maken van lawaai met oudjaar, maar ook meer obscure gebruiken als het jagen op het winterkoninkje en het offer aan de kerstkabouter! Aanvang 20:00 (inloop 19:40) einde 22:00. Na opgave via mail naar abedeverteller@hotmail.com wordt het adres bekend gemaakt. De entree is tien euro.

30 december Vertelavond met muziek in Amersfoort. Thema kerst en midwinter. Aanvang 20:00 (inloop 19:40) einde 22:00. Na opgave via mail naar abedeverteller@hotmail.com wordt het adres bekend gemaakt. De entree is tien euro.

5 januari VVV stadswandeling Amersfoort 11:00 We lopen anderhalf uur door deze prachtige historische stad en horen de sagen en legenden van Amersfoort. Opgave via: reserveringen@vvvamersfoort.nl 

6 januari Vertelavond met muziek. Thema: winterse verhalen. Aanvang 14:00 einde 16:00 Na opgave via mail naar abedeverteller@hotmail.com wordt het adres bekend gemaakt. De entree is tien euro.

7 januari VVV torenrondleiding 11:00 Bekijk Amersfoort vanaf 70 meter hoogte en hoor de spannende verhalen van de toren! Opgave via: reserveringen@vvvamersfoort.nl 

6 februari 2022 Dagtraining verhalen vertellen in twee delen ( en 24 oktober 2021) te Amersfoort
We gaan ‘s-ochtends bezig met stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats je het verhaal in de ruimte. Ook kijken we naar je basishouding. ‘s-middags doen we oefeningen met het publiek: Wie is je publiek en kun je daar op inspelen? Hoe maak je contact met het publiek en hoe ga je om met stoorzenders? Verder gaan we bezig met hoe je de vijf zintuigen aan kan spreken in een verhaal. We eindigen met het verhaal: We gaan bezig met een kort verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoud je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?
De training is van 10:30 tot 16:00. De kosten voor de training zijn 80 euro per dag. De dagen zijn ook los van elkaar te volgen. Wie beide dagen boekt krijgt een korting en betaald 150 euro. Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

20 februari Dagtraining verhalen vertellen (vervolg 6 februari) te Amersfoort
We gaan verder bezig met het verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoudt je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven? We gaan verder bouwen met oefeningen rondom expressie en de vijf zintuigen. We gaan oefenen met een door jou zelf meegebracht verhaal. Je vertelt en krijgt feedback en aanwijzingen van mij en je medecursisten om zo je verhaal verder bij te schaven en nog boeiender te maken!
De training is van 10:30 tot 16:00. De kosten voor de training zijn 80 euro per dag. De dagen zijn ook los van elkaar te volgen. Wie beide dagen boekt krijgt een korting en betaald 150 euro. Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

 

 EfFF2 - kopie