Openbare optredens

Hier zie je de agenda van mijn eerstvolgende openbare optredens. Wees welkom om hier een van mijn voorstellingen mee te maken! Hiernaast heb ik vele particuliere optredens. Voel je vrij om toch te mailen als je me wilt boeken voor een van de bovengenoemde dagen. Mogelijk ben ik wel beschikbaar voor een ander dagdeel.

26 september zondagochtend vertelling in Langbroek met Keltische verhalen afgewisseld met muziek op de hang.

1 oktober Lezing over de Graal en de vier elementen. We gaan de betekenis van de Graal uitpluizen zo die voorkomt in de ridderverhalen van Parcival en Galahad. We gaan zowel de heidense, als de christelijke en esoterische betekenis bij langs met een grote nadruk op de werking van de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. (Je kan je opgeven door mij een mail te sturen abedeverteller@hotmail.com)

3 oktober Dagtraining verhalen vertellen in twee delen ( en 24 oktober 2021) te Amersfoort
We gaan ‘s-ochtends bezig met stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats je het verhaal in de ruimte. Ook kijken we naar je basishouding. ‘s-middags doen we oefeningen met het publiek: Wie is je publiek en kun je daar op inspelen? Hoe maak je contact met het publiek en hoe ga je om met stoorzenders? Verder gaan we bezig met hoe je de vijf zintuigen aan kan spreken in een verhaal. We eindigen met het verhaal: We gaan bezig met een kort verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoud je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?
De training is van 10:30 tot 16:00. De kosten voor de training zijn 80 euro per dag. De dagen zijn ook los van elkaar te volgen. Wie beide dagen boekt krijgt een korting en betaald 140 euro. Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

17 oktober Bomenwandeling in park Schothorst te Amersfoort
Een verhalende wandeling over mythische en magische bomen. Leer meer over de mooiste bomen van park Schothorst. Thema: heksenbomen en heilige bomen 14:00 – 15:30 in park Schothorst te Amersfoort. Start bij het Groene Huis Schothorsterlaan 21. Meedoen kost je zoveel als je zelf wilt. Ik ga na afloop met de hoed rond. Opgave is via abedeverteller@hotmail.com

23 oktober Fantasyfest Rijswijk

24 oktober Dagtraining verhalen vertellen (vervolg 3 oktober) te Amersfoort
We gaan verder bezig met het verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoudt je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven? We gaan verder bouwen met oefeningen rondom expressie en de vijf zintuigen. We gaan oefenen met een door jou zelf meegebracht verhaal. Je vertelt en krijgt feedback en aanwijzingen van mij en je medecursisten om zo je verhaal verder bij te schaven en nog boeiender te maken!
De training is van 10:30 tot 16:00. De kosten voor de training zijn 80 euro per dag. De dagen zijn ook los van elkaar te volgen. Wie beide dagen boekt krijgt een korting en betaald 140 euro. Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

29 oktober Lezing over Witte wieven en reuzen, grafheuvels en hunebedden. Wat zijn de witte wieven en wat is hun connectie met grafheuvels en andere mystieke plekken? We gaan de verschillende mogelijkheden bij langs: geest, wijze vrouw, heks en nevelsliert. Na de pauze ga ik dieper in op het gebruik van hunebedden en hun connectie met reuzen. (Je kan je opgeven door mij een mail te sturen abedeverteller@hotmail.com)

30 oktober Vertellen voor de Nacht van de Nacht in het Beekdal Amersfoort

31 oktober en 1 november Er Was Eens Sprookjesfestival Oostende (ovb)

26 november Lezing  over: Griezelen met Sinterklaas en kerst. Ooit was de midwintertijd de tijd om te griezelen met geesten en monsters. Ik zal vertellen van Krampus en Perchten, Vadertje Zweepslag en knecht Ruprecht, de kerstheks en de joelmannen. Zo leren we meer over de oorsprong van het gebruik om te vermommen en zwart te maken in deze donkere periode. (Je kan je opgeven door mij een mail te sturen abedeverteller@hotmail.com)

29 december Lezing over de symboliek van kerst en midwinter: alles wat je had willen weten over de achtergrond van midwintergebruiken als het ophangen van maretak, het versieren van de kerstboom, het maken van lawaai met oudjaar, maar ook meer obscure gebruiken als het jagen op het winterkoninkje en het offer aan de kerstkabouter! (Je kan je opgeven door mij een mail te sturen abedeverteller@hotmail.com)

 

 EfFF2 - kopie