Skip to main content

Verhalende stadswandeling door de binnenstad van Amersfoort

Amersfoort is al meer dan twintig jaar mijn stad! Ik kan voor uw groep een stadswandeling begeleiden met de mooiste verhalen van Amersfoort. Na jarenlang verhalende stadswandelingen te hebben gedaan heb ik er zelfs een boek over geschreven: ‘De Verhalen van Amersfoort‘.

Het is een stad met een prachtige historische kern. Vooral de Koppelpoort, de Onze Lieve Vrouwetoren en de Muurhuizen zijn landelijk beroemd. Tijdens een wandeling langs deze en andere bezienswaardigheden vertel ik de mooiste verhalen van de stad, op de plaats waar ze zich hebben afgespeeld!

kn_734173_mirakel_amersfoortIk voer je mee langs de Koppelpoort en vertel van de spannende belegering van Amersfoort door Philips de Goede in 1427. We lopen over de heksenbrug, waar je hoort over de gruwelijke heksenvervolgingen van 1595. We lopen langs de pittoreske Muurhuizen en voorbij de Onze Lieve Vrouwetoren om te horen over de vele Mariawonderen die in Amersfoort zijn geschied toen de stad nog een bedevaartsoord was.

kei van AmersfoortUiteindelijk komen we aan bij de roemruchte Amersfoortse Kei. Daar vertel ik het verhaal van de excentrieke jonker Everhard Meyster en de afkomst van de naam Keientrekkers voor de Amersfoorters. Deze en nog vele andere sagen en legenden van Amersfoort zullen in geuren en kleuren worden verteld tijdens deze wandeling.

Duur: Anderhalf uur. Start: Onder de Onze Lieve Vrouwetoren. Kosten: Zie contact en prijzen. Geschikt voor alle leeftijden.