Verteloptreden met harpiste of violiste

DSC_0148

Iris op de harp (Fotograaf: Cheriena Soechit)

Het is mogelijk om een verteloptreden te boeken waarbij het verhaal begeleid wordt door een harpiste of een violiste! De jonge harpiste en keltologe Iris Schram (website Iris) speelt vol aandacht en liefde op haar kleine harp. Zij zal een solostuk spelen en vervolgens een Keltisch verhaal verfraaien met een achtergrond van betoverende harpklanken. Diverse Keltische verhalen zijn mogelijk, zoals de Ketel van Cerridwen, Oisin en de elfenvrouwe en Tristan en Isolde.

Ook is het mogelijk om het verhaal muzikaal te laten begeleiden door de muzikante Meidi Goh. Zij speelt op de viool en de viola da gamba. Meidi is een begenadigd speler en zangeres van folk en barokke muziek. Zij is lid van de middeleeuwse muziekband Imbue. Zij speelt tussen de verhalen door folksongs van haar solo-CD ‘Heartstrings’.

Een verhaal inclusief begeleiding door de harpiste of de violiste is al te boeken vanaf 210 euro.

Een kleine introductie van Iris:

Ik ben Iris, harpiste, met ruim zestien jaar harpervaring. In die tijd kreeg ik les van docenten en conservatoriumstudenten, speelde (en zong) klassiek en musical en Keltisch, componeerde mijn eigen stukken en trad op voor familie en vrienden. Daarnaast deed ik de bachelor Keltische Talen en Cultuur in Utrecht waar ik bekend raakte met veel middeleeuws Keltische verhalen, zowel in vertaling als in het origineel. 

Muziek is voor mij als poëzie zonder woorden: gevoel, ritme, klank. Net als een goed verhaal neemt een melodie je mee naar andere werelden. Als begeleiding bij een vertelling maakt de combinatie de beleving daarom extra intens. In mijn harpspel kan ik mijn gevoel kwijt en het houdt mijn vingers bezig. Het liefste vertaal ik al improviserend de sfeer naar klank. Zo ontstaat iedere keer weer een nieuwe melodie. Hier kan je mijn harpspel beluisteren.

Meidi op viola da gamba (Fotograaf: Kees Stravers)

Als je meer info wilt of ons samen wilt boeken klik dan hier.