Arcen 2012 spontaanverhaal

Voor wie leren wil om een boeiend verhaal te vertellen geef ik een aantal malen per jaar een dagtraining verhalen vertellen. Hiernaast kan je ook een workshop verhalen vertellen bij mij boeken met je eigen groep. Ook individuele begeleiding bij het presenteren van een verhaal is mogelijk. Dit kan op je eigen locatie, maar ook in Amersfoort.

Dagtraining verhalen vertellen in twee delen (22 januari en 5 februari 2023)

De eerste dag gaan we ‘s-ochtends bezig met stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats je het verhaal in de ruimte. Ook kijken we naar je basishouding.

‘s-middags doen we oefeningen met het publiek: Wie is je publiek en kun je daar op inspelen? Hoe maak je contact met het publiek en hoe ga je om met stoorzenders? Verder gaan we bezig met hoe je de vijf zintuigen aan kan spreken in een verhaal.

In de daaropvolgende zondag gaan we verder bezig met het verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoudt je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven? We gaan verder bouwen met oefeningen rondom expressie en de vijf zintuigen.
We gaan oefenen met een door jou zelf meegebracht verhaal. Je vertelt en krijgt feedback en aanwijzingen van mij en je medecursisten om zo je verhaal verder bij te schaven en nog boeiender te maken!

De training is van 10:30 tot 16:00. Tussendoor is er een pauze van ca. 30 minuten (er is thee en koffie, neem zelf svp een lunch mee!) De kosten voor de training zijn 80 euro per dag. De dagen zijn ook los van elkaar te volgen. Wie beide dagen boekt krijgt een korting en betaald 150 euro. Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

Workshop verhalen vertellen 

Ik geef workshops verhalen vertellen voor elke gelegenheid en op jouw locatie! Dit is zeer goed inzetbaar bij familiefeesten / groepsbijeenkomsten / extra activiteiten op school e.d. Bij een workshop verhalen vertellen wordt er aandacht besteed aan: stemgebruik, mimiek, expressie, inhoud van het verhaal, inleving en emotie, losmaken en ontspanning en tot slot presentatie. Maar bovenal is dit een workshop om plezier en humor beleven met elkaar. Samen een stap verder durven gaan in het je laten zien voor een groep. Samen je drempelvrees voorbij komen om iets te tonen voor een publiek. Deze workshop is nuttig voor ieder die wel eens een lezing/ presentatie moet geven, maar ook voor een groep die elkaar nog niet zo goed kent, om hen losser in de omgang te krijgen. Het is zeker een goede oefening om plezier te krijgen in het vertellen van verhalen!

Ik heb deze workshop gegeven voor scholen, bibliotheek Breda, gemeente Amersfoort, Ecolonie, familiefeesten, IVN-jong en vele andere groepen.

Als je mij voor deze activiteit wilt inhuren zie dan de pagina Contact en prijzen.

Je kan je opgeven door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

Hier een paar reacties van deelnemers van vorig jaar: ‘Het was erg leuk om te leren. Je hebt mijn vertel vuur meer aangewakkerd, dank je wel.’
‘Ik heb erg genoten van de workshopdag. Een uitmuntende basis is gelegd voor het zelf verder ontdekken van de schone kunst van het oreren en verhalen vertellen.’