Skip to main content

Arcen 2012 spontaanverhaal

Voor wie leren wil om een boeiend verhaal te vertellen geef ik een aantal malen per jaar een dagtraining verhalen vertellen. Hiernaast kan je ook een workshop verhalen vertellen bij mij boeken met je eigen groep. Ook individuele begeleiding bij het presenteren van een verhaal is mogelijk. Dit kan op je eigen locatie, maar ook in Amersfoort.

Dagtraining verhalen vertellen zondag 18 februari en 3 maart 2024 te Amersfoort

In deze lange workshop in twee – afzonderlijk te volgen – delen gaan we ‘s-ochtends bezig met de basis: stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Ook kijken we naar je basishouding.
‘s-middags doen we oefeningen met emotie, visualisatie en uitbeelding: Ook komt contact met het publiek en hoe je omgaat met stoorzenders aan de orde. Verder gaan we bezig met hoe je de vijf zintuigen aan kan spreken in een verhaal.
In het tweede deel is er nog meer aandacht voor het verhaal: We gaan bezig met een kort verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoud je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?
De training is van 10:30 tot 16:00. Tussendoor is er een pauze van ca. 30 minuten (zorg zelf svp voor een lunch!) De kosten voor de training zijn 70 euro per workshopdag.
Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

Workshop verhalen vertellen 

Ik geef workshops verhalen vertellen voor elke gelegenheid en op jouw locatie! Dit is zeer goed inzetbaar bij familiefeesten / groepsbijeenkomsten / extra activiteiten op school e.d. Bij een workshop verhalen vertellen wordt er aandacht besteed aan: stemgebruik, mimiek, expressie, inhoud van het verhaal, inleving en emotie, losmaken en ontspanning en tot slot presentatie. Maar bovenal is dit een workshop om plezier en humor beleven met elkaar. Samen een stap verder durven gaan in het je laten zien voor een groep. Samen je drempelvrees voorbij komen om iets te tonen voor een publiek. Deze workshop is nuttig voor ieder die wel eens een lezing/ presentatie moet geven, maar ook voor een groep die elkaar nog niet zo goed kent, om hen losser in de omgang te krijgen. Het is zeker een goede oefening om plezier te krijgen in het vertellen van verhalen!

Ik heb deze workshop gegeven voor scholen, bibliotheek Breda, gemeente Amersfoort, Ecolonie, familiefeesten, IVN-jong en vele andere groepen.

Als je mij voor deze activiteit wilt inhuren zie dan de pagina Contact en prijzen.

Je kan je opgeven door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

Hier een paar reacties van deelnemers van vorig jaar: ‘Het was erg leuk om te leren. Je hebt mijn vertel vuur meer aangewakkerd, dank je wel.’
‘Ik heb erg genoten van de workshopdag. Een uitmuntende basis is gelegd voor het zelf verder ontdekken van de schone kunst van het oreren en verhalen vertellen.’