Workshop verhalen vertellen

Arcen 2012 spontaanverhaal

Voor wie leren wil om een boeiend verhaal te vertellen geef ik een aantal malen per jaar een dagtraining en een cursus in vier delen. Hiernaast kunt u ook een workshop verhalen vertellen bij mij boeken met uw groep op uw locatie.

Workshop verhalen vertellen 

Ik geef workshops verhalen vertellen voor elke gelegenheid en op jouw locatie! Dit is zeer goed inzetbaar bij familiefeesten / groepsbijeenkomsten / extra activiteiten op school e.d.

Bij een workshop verhalen vertellen wordt er aandacht besteed aan: stemgebruik, mimiek, expressie, inhoud van het verhaal, inleving en emotie, losmaken en ontspanning en tot slot presentatie.

Maar bovenal is dit een workshop om plezier en humor beleven met elkaar. Samen een stap verder durven gaan in het je laten zien voor een groep. Samen je drempelvrees voorbij komen om iets te tonen voor een publiek.

Deze workshop is nuttig voor ieder die wel eens een lezing/ presentatie moet geven, maar ook voor een groep die elkaar nog niet zo goed kent, om hen losser in de omgang te krijgen. Het is zeker een goede oefening om plezier te krijgen in het vertellen van verhalen!

Ik heb deze workshop gegeven voor scholen, bibliotheek Breda, gemeente Amersfoort, Ecolonie, familiefeesten, IVN-jong en vele andere groepen.

Als je mij voor deze activiteit wilt inhuren zie dan de pagina Contact en prijzen.

Dagtraining verhalen vertellen 3 november 2019

Ik organiseer minstens elk jaar een dagtraining verhalen vertellen. De eerstvolgende training is op 3 november. We gaan ‘s-ochtends bezig met stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats je het verhaal in de ruimte. Ook kijken we naar je basishouding.

‘s-middags doen we oefeningen met het publiek: Wie is je publiek en kun je daar op inspelen? Hoe maak je contact met het publiek en hoe ga je om met stoorzenders? Verder gaan we bezig met hoe je de vijf zintuigen aan kan spreken in een verhaal.

We eindigen met het verhaal: We gaan bezig met een kort verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoud je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?

De training is van 10:30 tot 16:00. Tussendoor is er een pauze van ca. 30 minuten (er is thee en koffie, neem zelf svp een lunch mee!) De kosten voor de training zijn 70 euro.

Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

Hier een paar reacties van deelnemers van vorig jaar: ‘Het was erg leuk om te leren. Je hebt mijn vertel vuur meer aangewakkerd, dank je wel.’
‘Ik heb erg genoten van de workshopdag. Een uitmuntende basis is gelegd voor het zelf verder ontdekken van de schone kunst van het oreren en verhalen vertellen.’

Cursus verhalen vertellen te Amersfoort 6, 13, 20 en 27 februari 2020

In deze cursus leer je de basisvaardigheden voor het vertellen van een boeiend verhaal.

Les 1 De verteller: We gaan o.a. bezig met stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats je het verhaal in de ruimte. Ook kijken we naar je basishouding

Les 2 Het publiek: Wat is je publiek? Contact maken met het publiek en hoe ga je om met stoorzenders? We gaan bezig met de vijf zintuigen in een verhaal.

Les 3 Het verhaal: We gaan bezig met het verhaal. Hoe bouw je het op, onthoud je het en kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?

Les 4 De voorstelling: We gaan oefenen met een door jou zelf meegebracht verhaal. Je vertelt en krijgt feedback en aanwijzingen van mij en je medecursisten.

Wanneer: Donderdag 19:45-22:15

Waar: Sandenburg 20 3813LX Amersfoort (7 mn lopen vanaf station Schothorst, 21 minuten vanaf Utrecht CS met de trein)

De prijs voor deze cursus is 125 euro.

Opgave doe je door  te mailen naar abedeverteller@hotmail.com