Skip to main content

In mijn nieuwste boek ‘De Kracht van Symbolen (uitgegeven november 2021) geef ik een uitgebreide beschrijving van de krachtigste symbolen uit de Westerse esoterie. Maak kennis met o.a. de Graal, het pentagram, het labyrint, de Groene man en de Sheela na Gig! Voor mij is een symbool een poort of een wegwijzer naar de ‘andere’, geestelijke werkelijkheid. Het verwijst naar een aspect van de diepere dimensie waar wij deel van uit maken.

Lees hoe de Graal symbool staat voor de mystieke eenwording van de vier elementen en hoe het salomonszegel het samengaan van het mannelijke en het vrouwelijke symboliseert. Ontdek de Groene man als symbool voor de verbinding tussen mens en natuur, het labyrint als levensweg en de regenboog als weg naar de goddelijke wereld. Al deze symbolen kunnen je helpen bij je levensvragen. Uiteindelijk kunnen zij het inzicht geven hoe je in ideale harmonie kan zijn tussen de microkosmos en de macrokosmos. De taal van symboliek wordt begrijpelijker en komt voor jou tot leven!

Dit is mijn vijfde boek. Hiernaast ben ik auteur van vier boeken waarin verhalen en symboliek een grote rol spelen: ‘De symboliek van bomen’, ‘De wijsheid van bomen en kruiden’, ‘De verhalen van Amersfoort’ en ‘Witte wieven, weerwolven en waternekkers’.

Je kunt het boek ‘De Kracht van Symbolen’ bestellen via de uitgever. Het boek kost 19,95 euro per stuk exclusief verzendkosten.
Je kan ook kiezen voor een luxe hardcover uitgave met de afbeeldingen in kleur! Deze kost 30 euro en kan je hier bestellen.

Zowel de luxe als de gewone uitgave van het boek zijn ook te bestellen door een mail te sturen naar abedeverteller@hotmail.com. Geef even aan of je de luxe of gewone versie wilt. Dan stuur ik het boek na betaling – desgewenst voorzien van een handtekening van de schrijver – naar je op.
Je kan het boek ook persoonlijk bij mij kopen tijdens een lezing of vertelling. (Zie agenda voor datums)

Luxe paperback kleuren uitgave

Hier een paar quotes uit een recensie van Serotia in de Wiccan Rede:

 ‘Het eerst leuke wat mij opvalt, is dat Abe schrijft zoals hij praat, ik ken hem van zijn prachtige verhalen en zijn voordrachten daarvan. Terwijl ik lees, zie en hoor ik hem praten, op zijn manier en intonatie, geweldig!’
‘Ik weet best een hoop van symboliek, maar ben blij verrast dat ik veel dingen lees die ik nog niet wist. Ieder onderwerp wordt breed uitgelegd en belicht: vanuit verschillende religies en culturen legt hij de diverse verhalen naast elkaar neer.’
‘Kortom, het hele boek is een feest om te lezen, om kennis op te doen, om dingen te bekijken van verschillende kanten. Het boek geeft zoveel handvatten, zodat je die onderwerpen verder kunt uitdiepen als je wilt.’

Schrijver Ronald Bos (van het boek over symboliek; ‘Dansen als een edelman’) gaf de volgende korte recensie:
Een boek over oude symbolen en verhalen die over jezelf blijken te gaan. In het boek worden een aantal bekende symbolen op een originele wijze uit de doeken gedaan. Als je geïnteresseerd bent in de diepere betekenis van mythologie en oude volksverhalen, dan mag deze niet in je kast ontbreken. Het leest lekker vlot weg, eigenlijk precies zoals ik Abe in het echt verhalen heb horen vertellen.