Hier zie je de agenda van mijn eerstvolgende openbare optredens. Wees welkom om hier een van mijn voorstellingen mee te maken! Hiernaast heb ik vele particuliere optredens. Voel je vrij om toch te mailen als je me wilt boeken voor een van de bovengenoemde dagen. Mogelijk ben ik wel beschikbaar voor een ander dagdeel.

7 januari Lezing over de Groene Man in Alphen aan de Rijn
In de bibliotheek van Alphen vertel ik over dit intrigerende ornament. Ik zal in deze lezing vertellen over de geschiedenis en oorsprong van de Groene Man. Dit ornament – dat te vinden is in oude kerken en op gevels van oude gebouwen – bestaat uit een gezicht gemaakt van blad of met bladeren die uit de mond stromen. Ook in Nederland vinden we honderden voorbeelden van de Groene Man.

3 februari 20:00 Online lezing over de Sheela-na-Gig van Ierland en de Fascinum van de Romeinen
In deze lezing van ca. anderhalf uur vertel ik eerst over de diepere betekenis en geschiedenis van de Sheela-na-Gig. Dit is een ornament in de vorm van een vrouw die haar benen wijd heeft en haar vulva toont. Dit ornament vinden we voornamelijk in Ierland. Daarna behandel ik de fascinum. Dit deel gaat over de goddelijke verering van de fallus en zijn beschermende werking tegen het boze oog. Dit fenomeen vinden we vooral in de Romeinse cultuur. De lezing is online via deze link te vinden: https://us02web.zoom.us/j/85406290052?pwd=VWlFaGVMMXkwSkZrVXc3aHU0cWFJUT09 Wachtwoord: 052264 Je kan tzt een bijdrage doen via Tikkie.

5 februari 2023 Dagtraining verhalen vertellen 
Dit is een training om je vaardigheden in het vertellen van een verhaal te scherpen, maar ook om te oefenen met het spreken in het openbaar.
Op deze dag gaan we bezig met het verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoudt je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven? We gaan verder bouwen met oefeningen rondom expressie en de vijf zintuigen. We gaan oefenen met een door jou zelf meegebracht verhaal. Je vertelt en krijgt feedback en aanwijzingen van mij en je medecursisten om zo je verhaal verder bij te schaven en nog boeiender te maken!
De training is van 10:30 tot 16:00. Tussendoor is er een pauze van ca. 30 minuten (er is thee en koffie, neem zelf svp een lunch mee!) De kosten voor de training zijn 80 euro. Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

3 maart 20:00 Online lezing over ‘Met de helm op geboren’ en andere geboortefolklore
In deze lezing bespreek ik eerst mijn populairste artikel (28000x bekeken) over de folklore die er bestaat rondom mensen die geboren zijn met het geboortevlies nog om het hoofd. Het tweede deel van de lezing is iets lichtvoetiger: ik ga dieper in op alle verhalen die er in Nederland de ronde gingen over waar de kindertjes vandaan komen: uit de groene kool, gebracht door de ooievaar of nog anders? Toch hebben ook deze verhalen hun wortels in het heidendom. De lezing is online via deze link te vinden: https://us02web.zoom.us/j/81776964608?pwd=TG4wTmhIM2M5RFcvQXlLamliTzlhdz09

10 maart 20:00-22:00 Verhalenavond in de Middeleeuwse boerderij te Amersfoort
Ik vertel verhalen uit Skandinavië; uit de Edda, de saga’s en van latere datum.
Geniet van de sfeer en de verhalen rond het vuur in de Middeleeuwse boerderij in park Schothorst. We beginnen om 20:00 en eindigen 22:00. Ik ga in de pauze met de hoed rond.
De boerderij heeft geen adres. Ga naar Schothorsterlaan 21 (Het Groene Huis) en volg vanaf daar de bordjes. De boerderij staat 150 meter verder.
Voor dit evenement s.v.p. reserveren via abedeverteller@hotmail.com Er is beperkt plek!