Hier zie je de agenda van mijn eerstvolgende openbare optredens. Wees welkom om hier een van mijn voorstellingen mee te maken! Hiernaast heb ik vele particuliere optredens. Voel je vrij om toch te mailen als je me wilt boeken voor een van de bovengenoemde dagen. Mogelijk ben ik wel beschikbaar voor een ander dagdeel

16 en 17 september Elfia Arcen
Op Elfia geef ik dit jaar verhalenconsults en lezingen

1 oktober Energy workshop: Discover your energetic self in Amersfoort

In this workshop we will use different techniques to discover your own energy and that of others! We will work with meditation, visualisation, grounding techniques, cleansing the aura and the room, finding energetic layers and boundaries, energy transferal, energy bath, making bubbles of energy and lots more. You will connect with yourself and others in a playful, but also intense way.
€30 per person/€25 early bird if booking by Thursday 31st August Email contact@be-leven.com
De workshop is in het Engels, maar Nederlandse vertaling is mogelijk.

7 oktober Fantasy meets Spiritual te Waarland
Lezing over historische hekserij en verteloptreden

13 oktober Griezelverhalen in de bibliotheek van Alphen

15 oktober Verhalende Bomenwandeling in park Schothorst te Amersfoort

Leer meer over de mythen en de magie van bomen! Ik vertel o.a. over de beuk als koningin van het woud en over de wilg als ultieme heksenboom. Ik beschrijf de wijsheid van de hazelaar en hoe het – volgens de Indianen – komt dat de esdoornbladeren zo mooi rood kleuren in de herfst.
We lopen ongeveer anderhalf uur door het park en zien o.a. de megagrote beuk achter de villa (ca. 180 jr.), een volledig holle boom waar je in kan staan en een prachtige linde met een bijzonder blootliggend wortelstelsel. Aanvang 14:00 eindtijd 15:30 We verzamelen bij ‘het Groene Huis’ Schothorsterlaan 21.
Deelname is gratis. Ik ga na afloop met de hoed rond! (neem dus svp wat cash mee)
Ik heb mijn twee boeken over bomen bij me (prijs vijftien euro)
18 oktober VVV kinderrondleiding op de Lieve-Vrouwetoren te Amersfoort
Beklim de toren met spannende verhalen van Abe!
3 november Online lezing: Weerwolven en nachtmerries
In de Nederlandse folklore wist men dat de zevende zoon een weerwolf moest worden en de zevende dochter een nachtmare. Wat zijn dit dan voor wezens? De weerwolf kennen we vooral uit de horrorfilms, maar ze bestaan al zeker sinds de Oudheid en zijn niet per se slecht! De nachtmare is het boze wezen dat je nachtmerries bezorgt, maar ook zij heeft ook een positievere kant..  (De Zoomlink naar de lezing volgt half oktober hier en op fb)
5 november Nature experience te Leusden (English spoken, vertaling mogelijk)
In this walk in the beautiful forest of Den Treek close to Amersfoort/Leusden we will experience nature intensely by way of playful exercises in which you – one by one – open your senses of hearing, sight, smell and touch. We will also make contact with the energy of the forest and of some of the trees. The exercises have the intention to open your eyes to the beauty of nature and will be accompanied by short, inspiring stories. We will take approximately two and a half hours to explore only a small area with a walk of about 2 kilometres.We are going to experience nature with al of our senses in a wonderful parc. €30 per person/€25 early bird if booking by Thursday 30st september Email contact@be-leven.com
Verteloptreden samen met Cathinca van Sprundel op de harp
12 november Dagworkshop Verhalen vertellen te Amersfoort
Tijdens deze workshopdag gaan we ‘s-ochtends bezig met de basis: stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Ook kijken we naar je basishouding.
‘s-middags doen we oefeningen met emotie, visualisatie en uitbeelding: Ook komt contact met het publiek en hoe je omgaat met stoorzenders aan de orde. Verder gaan we bezig met hoe je de vijf zintuigen aan kan spreken in een verhaal.
We eindigen met het verhaal: We gaan bezig met een kort verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoud je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?
De week daarop gaan we hier de verdieping mee in en krijg je nog meer kans om met jou eigen verhaal te oefenen.
De training is van 10:30 tot 16:00. Tussendoor is er een pauze van ca. 30 minuten (zorg zelf svp voor een lunch!) De kosten voor de training zijn 80 euro.
Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com
19 november Dagworkshop verhalen vertellen
Zie twaalf november. Op deze dag doen we in de ochtend meer opdrachten rond het verhalen vertellen in geuren en kleuren en in de middag focussen we ons op ons zelf meegebrachte – korte – verhaal! De workshops zijn ook los van elkaar te volgen! Opgave via: abedeverteller@hotmail.com

26 november Fantasyfest
Ik vertel Gotische verhalen – begeleid door Cathinca op de harp – op dit immer gezellige fantasy event in Rijswijk.

1 december Online Zoomlezing: de rijke geschiedenis van het Nederlandse Sinterklaasfeest
In deze online lezing ga ik op zoek naar de wortels van onze sinterklaasgebruiken. We horen van de Zwarte Klazen, bullebakken en waternekkers in Nederland, maar ook van de geesten en monsters die sint Nicolaas in andere landen vergezellen! Zo zal ik vertellen van Krampus en Perchten, Vadertje Zweepslag en knecht Ruprecht. Zo leren we meer over de oorsprong van het gebruik om ons te vermommen en zwart te maken in deze donkere periode. (De Zoomlink naar de lezing volgt later)

29 december Vertelavond in de Middeleeuwse boerderij te Amersfoort