Hier zie je de agenda van mijn eerstvolgende openbare optredens. Wees welkom om hier een van mijn voorstellingen mee te maken! Hiernaast heb ik vele particuliere optredens. Voel je vrij om toch te mailen als je me wilt boeken voor een van de bovengenoemde dagen. Mogelijk ben ik wel beschikbaar voor een ander dagdeel.

28 januari – De symboliek van sprookjes. De lezing zal online via Zoom te bekijken zijn vanaf 20:00 tot 21:30 via deze link: https://us02web.zoom.us/j/83394637635 Je kan een financiële bijdrage doen in de virtuele ‘hoed’ van de verteller via een Tikkie.
In deze lezing leer je meer over de symboliek van enkele bekende sprookjes. Elk authentiek volkssprookje heeft een diepere betekenis. Je kan ze zien als poortjes naar een innerlijke werkelijkheid. Ik zal je vertellen over de symboliek van:
– Assepoester als sjamanka
– De drie gouden haren van de duivel (het verhaal over een gelukskind dat met de helm op is geboren en uiteindelijk koning zal worden)
– Doornroosje en de kus van de prins
– De kaboutertjes: (wie zijn de kabouters en waarom doen zij zoveel klusjes voor de mensen?)
– Roodkapje en haar verborgen erotische symboliek

20 maart 2022 Dagtraining verhalen vertellen in twee delen ( en 6 april) te Amersfoort
We gaan ‘s-ochtends bezig met stemgebruik , expressie, mimiek en beweging van je handen, gezicht en lijf. Hoe plaats je het verhaal in de ruimte. Ook kijken we naar je basishouding. ‘s-middags doen we oefeningen met het publiek: Wie is je publiek en kun je daar op inspelen? Hoe maak je contact met het publiek en hoe ga je om met stoorzenders? Verder gaan we bezig met hoe je de vijf zintuigen aan kan spreken in een verhaal. We eindigen met het verhaal: We gaan bezig met een kort verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoud je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven?
De training is van 10:30 tot 16:00. De kosten voor de training zijn 80 euro per dag. De dagen zijn ook los van elkaar te volgen. Wie beide dagen boekt krijgt een korting en betaald 150 euro. Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

6 april Dagtraining verhalen vertellen (vervolg 20 maart) te Amersfoort
We gaan verder bezig met het verhaal. Hoe bouw je het op, hoe onthoudt je het en hoe kies je het juiste verhaal. Wat zijn de elementen die een verhaal boeiend maken? Hoe kan je je echt in een verhaal inleven? We gaan verder bouwen met oefeningen rondom expressie en de vijf zintuigen. We gaan oefenen met een door jou zelf meegebracht verhaal. Je vertelt en krijgt feedback en aanwijzingen van mij en je medecursisten om zo je verhaal verder bij te schaven en nog boeiender te maken!
De training is van 10:30 tot 16:00. De kosten voor de training zijn 80 euro per dag. De dagen zijn ook los van elkaar te volgen. Wie beide dagen boekt krijgt een korting en betaald 150 euro. Opgave doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com

25 februari Lezing: Winterse lenterituelen: Tussen Imbolc en Ostara

Maart (precieze datum volgt nog) Vertelavond met muziek. Thema: winterse verhalen. Aanvang 14:00 einde 16:00 Na opgave via mail naar abedeverteller@hotmail.com wordt het adres bekend gemaakt. De entree is tien euro.

25 maart Lezing: De symboliek van de sterren

22 april Lezing: Heksenzalf, middeleeuwse godinnen en de heksensabbat

22 mei Verhalende bomenwandeling in park Schothorst 14:00 We starten bij het Groene Huis Schothorsterlaan 21. Meedoen is gratis, een bijdrage in de hoed word gewaardeerd!

 

 EfFF2 - kopie