Skip to main content

Naast het vertellen van een mooi, romantisch verhaal tijdens je trouwfeest – eventueel op maat gemaakt – kan ik je ook een handfasting ceremonie aanbieden! Dit mooie, oude ritueel is een sterke bekrachtiging van jullie band als liefdespartners. Dit ritueel heb ik nu een aantal malen met veel plezier en goede ontvangst begeleid en dat doe ik ook graag voor jullie!

Bij een handfasting ceremonie – zoals ik die geef – kan je in ieder geval het volgende verwachten:
– een introductie over het ritueel
– het zuiveren van de ruimte en aanroepen van de elementen
– het knopen van de koorden of linten
– het doen van een aantal geloftes door de bruid en bruidegom.
– ik combineer ik het verder bijna altijd met een romantisch verhaal en/of een exposé over de geliefden.

Handfasting komt uit de heidense tijd. In de twaalfde eeuw was het de naam voor een overeenkomst (handvest) die gesloten werd door elkaars handen vast te houden.
In de christelijke tijd was het een onofficieel huwelijk buiten de kerk gesloten puur door een belofte gedaan bij tegenwoordigheid van getuigen. Ook het gebruik om daarbij de handen met een koord te binden wordt al in de twaalfde eeuw genoemd. (denk aan het Engelse: ‘to tie the knot’)
Bruid en bruidegom vormen zo een lemniscaat; het teken van oneindigheid, eeuwige wederkeer en verbinding van het mannelijke en het vrouwelijke. Met het koord wordt de verbintenis ritueel bekrachtigd. Dit is een oeroude vorm van magie.

Als je hier geïnteresseerd in bent dan kan je me mailen of bellen: abedeverteller@hotmail.com 0618035303.