Skip to main content

De Kracht van Symbolen

In mijn boek ‘De Kracht van Symbolen (uitgegeven november 2021) geef ik een uitgebreide beschrijving van de krachtigste symbolen uit de Westerse esoterie. Maak kennis met o.a. de Graal, het pentagram, het labyrint, de Groene man en de Sheela na Gig! Voor mij is een symbool een poort of een wegwijzer naar de ‘andere’, geestelijke werkelijkheid. Het verwijst naar een aspect van de diepere dimensie waar wij deel van uit maken.

Lees meer

Verhalen van Amersfoort

In ‘De Verhalen van Amersfoort’ worden bijna alle sagen en legendarische gebeurtenissen verteld die zich in Amersfoort en haar directe omgeving hebben afgespeeld.
Lees meer over de vele wonderen die Maria in Amersfoort heeft gedaan en over de gruwelijke heksenvervolgingen die hier in de zestiende eeuw hebben plaatsgevonden. Geniet ook van de sage van het Laakmannetje, dat spookt rondom het riviertje de Laak en lees over de heks van de Monnikendam, die graag de ziel van haar geliefde monnik had willen bezitten. Lees ook over de excentrieke Gartje Platvoet die door elke Hooglander voor heks werd aangezien. Natuurlijk vertel ik ook het verhaal van hoe de Amersfoorters aan hun naam van Keitrekkers zijn gekomen!

Lees meer

Bomenboeken

Als verhalenverteller en als begeleider van bomenwandelingen ben ik al vele jaren bezig met mijn passie voor bomen en kruiden. Mijn kennis over folklore, mythologie en symboliek van bomen en kruiden heb ik opgeschreven in twee boeken. In 2012 verscheen ‘De symboliek van bomen’ over de bomen (en enkele planten) van de Keltische bomenkalender.  In 2015 is hier het boek ‘De wijsheid van bomen en kruiden’ bijgekomen. Ik vertel hier o.a. over heksenkruiden en sint-Janskruiden en over de belangrijke bomen linde, beuk en taxus.

Lees meer
Witte Wieven

Witte Wieven, weerwolven en waternekkers

In mijn nieuwste boek ‘Witte wieven, weerwolven en waternekkers’ (uitgegeven oktober 2017) geef ik een uitgebreide beschrijving van alle honderdveertig elfen, geesten en andere wonderlijke wezens uit de Nederlandse en Vlaamse volkscultuur. In tien hoofdstukken worden de belangrijkste wezens tot in detail beschreven. Je leert de geschiedenis en symboliek kennen van de waternekker en de weerwolf, de kabouter en de witte wieven, de alven en de nachtmare.

Lees meer