Skip to main content

Verhalenschrijfworkshop

In deze workshop leer je je eigen persoonlijk avontuur of sprookje te schrijven. Alle elementen die een rol kunnen spelen in een fantasierijk avontuur komen aan de orde. Zowel de plaatsing in een verhaal als de symboliek van het verhalende element. Je kan denken aan: welk wapen gebruikt de held, wat is zijn doel, welk monster moet hij verslaan? Wat is het landschap waar hij door heen moet reizen? Enzovoorts. Door mijn uitleg over symboliek en door middel van fantasierijke schrijfopdrachten leer je een verhaal te schrijven wat helemaal gaat over jouw levensavontuur!

Deze workshop duurt ongeveer anderhalf à twee uur. De kosten hiervoor bedragen 115 euro.

Voorbereiding AlkmaarVerhalen schrijven

Naast het vertellen van verhalen, schrijf ik ook verhalen. Dit schrijven behelst vooral het herschrijven van oude sagen en legenden. Dit doe ik op zo’n manier dat het ook voor een modern publiek leuk wordt om te lezen, of om naar te luisteren. Voorbeelden hiervan zijn: De belegering van Amersfoort, de heks van Schokland en de mirakelen van Onze Lieve Vrouwe van Amersfoort.

Ook voor jouw gelegenheid kan ik een geschikt kort verhaal schrijven. Dit doe ik voor 50 euro per A4.

Hiernaast schrijf ik vele non-fictie artikelen over de diepere betekenis van symbolen, rituelen en verhalen. Je kunt deze vinden op deze pagina.