Mythen en sprookjes hebben voor mij een diepere betekenis. Het is een persoonlijke queeste geworden om uit verhalen en symbolen die innerlijke betekenis te destilleren. Hier haal ik mijn zingeving uit, mijn kijk op de wereld. Uren kan ik doorbrengen met onderzoek naar, en mijmeren over, de betekenis en symboliek van bijvoorbeeld de alruinswortel, de maretak, het pentagram of het sprookje van vrouw Holle. Dit heeft geresulteerd in vijf boeken en meer dan honderd artikelen die ik over vele ‘magische’ onderwerpen heb geschreven. Mijn inzichten hierover hebben mijn kijk op het leven behoorlijk veranderd. Tijdens een lezing hoor je heel veel over heidendom, mythologie, magie en folklore. Ik geef vanuit mijn inspiratie, onderbouwd door uitgebreid bronnenonderzoek, betekenis en samenhang aan deze kennis. Ook kan je ervoor kiezen om de lezing te combineren met een vertelvoorstelling. Met alle plezier geef ik een lezing voor jouw groep!

Lezingen:

De eerstvolgende lezing is op:

25 november Lezing over de kracht van symbolen

Aan de hand van mijn boek ‘De kracht van symbolen’ over de diepere betekenis van symbolen kijken we naar het labyrint, het pentagram en het salomonszegel.

Het labyrint kennen we al uit de Griekse mythologie, maar is zelfs ouder. De vreemde wendingen van het pad kan je zien als een levensweg, maar vergis je niet, het leven is geen doolhof! Uit oude benamingen (zoals Trojaburcht en Völundshuis) en door middel van oude verhalen ontsluieren we de betekenis van het labyrint. Na de pauze bespreek ik twee van de meest krachtige symbolen uit de Westerse esoterie. Wat is de connectie tussen het pentagram en de Vitruvius-man en waarom staat hij op het schild van de ridder Gawain? Waarom wordt het salomonszegel vaak gebruikt in grimoires en waarom kon koning Salomo er de geesten mee bedwingen?

De lezing zal online te volgen zijn via deze link: https://us02web.zoom.us/j/82925396825…
Passcode: 002823 Een donatie is fijn via deze Tikkie: https://tikkie.me/pay/9tn5cjopiopbkvmh79m3

Mogelijke onderwerpen van de lezingen

De Keltische bomenkalender (zie ook de pagina ‘Bomenboek’)
De Graal en de vier elementen
De symboliek van sprookjes; Doornroosje, vrouw Holle, de wolf en de zeven geitjes, Roodkapje…
Heksen en de heksensabbat
De betekenis van het labyrint
De betekenis van de sage der witte wieven
Het geheim van de hunebedden
De Ierse elfenfolklore
De betekenis van Ragnarok, het Germaanse eind der tijden
Middeleeuwse tovenaars
Zwarte godinnen: Lilith, Hecate en Cybele
De legendarische geschiedenis van Amersfoort
De jaarfeesten van de Kelten en Germanen: Samhain, Midwinter, Imbolc, Beltane, Ostara, Midzomer.

Hiernaast kan ik een lezing geven over elk onderwerp waar ik een artikel over heb geschreven.
Meer over deze en vele andere onderwerpen zijn te lezen op de pagina artikelen symboliek.

Ik heb deze lezingen met veel plezier gegeven bij buurtverenigingen, sociaal-culturele organisaties en vele spiritueel geïnteresseerde groepen. Verder op Elfia, het Sprookjesfestival, spirituele festivals, NME-centra, scholen en bij particulieren. Graag kom ik ook bij u een lezing geven!