Skip to main content
Sinterklaasartikelen

De visualisatie van Zwarte Piet

sinterklaas-schminkEr zit tegenwoordig veel lading op het plaatje ‘Zwarte Piet’. Een goede reden om daarmee aan de slag te gaan. Hierbij een visualisatie die de Zwarte Piet in jezelf weer in het reine kan brengen. (Een visualisatie lees je langzaam voor met pauzes om de beelden op je in te laten werken. Als je voorgelezen wordt houd je je ogen dicht en probeert de beelden zo levensecht mogelijk voor te stellen.)

Je slaapt in je warme bedje en je hebt je schoen bij de schoorsteen gezet. Je hebt gezongen of hij alsjeblieft vannacht wil komen.
Dan wordt je wakker en hoort iets vreemds: Zwarte Piet is op je dak geland! Niet zomaar een dak, maar het dak van je innerlijke huis.
Hij kijkt bij het rookgat van je schoorsteen naar binnen. Dit is niet zomaar een schoorsteen, maar je verbindingskanaal waar je energie langs stroomt als rook.
Hij inspecteert je schoorsteen, is die wel schoon genoeg, hoeveel en hoe groot zijn de cadeaus die naar binnen kunnen?

Meestal gebeurt dit onbewust, maar nu voel je hoe je bekeken wordt en jij kijkt met hem mee. Waar zitten de roetplekken, de blokkades in je schoorsteen?
(pauze om tijd te geven om dit te inspecteren)

Dan daalt Zwarte Piet af in de schoorsteen en overal waar hij langs komt schuurt hij het roet weg, hij neemt al het zwarte op.
Alle negatieve energie die ergens in je lichaam is vast komen te zitten wordt door hem opgenomen, tot hij nog zwarter is dan voorheen.
Voel maar hoe je schoner wordt en hoe het roet verdwijnt.. (Pauze)

Ooit heel lang geleden was Zwarte Piet een Witte Piet, maar doordat hij alle roet in de schoorsteen van miljoenen kinderen in zich op heeft genomen is hij zwart geworden.

Je schoorsteen is nu weer schoon. Er kunnen met gemak grote en kleine cadeaus door heen. Voel maar hoe ze door de schoorsteen naar beneden stromen!
Voel hoe ze via de schoorsteenmantel in deze wereld terecht komen. En bekijk ze: hoe zien jouw cadeaus eruit?
(Pauze om de cadeaus te bekijken)

Je bedankt Zwarte Piet. Hij heeft het tenslotte mogelijk gemaakt om al die energetische cadeaus te ontvangen.
Je stapt weer in je bedje en valt opnieuw in slaap..

1) Deze visualisatie mag je zo serieus nemen als je zelf wilt. Ik had er veel lol in om hem te bedenken.

Of Zwarte Piet ooit echt wit was, wie zal het zeggen, ik was er niet bij.. Binnen de visualisatie is het echter een logische conclusie.

Deze visualisatie maakt het beeld van Zwarte Piet niet neutraal, maar positief.  Een standaard visualisatie om lading van een beeld af te krijgen en neutraal te maken is de volgende: Eerst accepteer je het beeld zoals het is, dan stop je het in een roos (of een ander symbool wat voor jou staat voor neutraliteit bv. een kristal) en vervolgens blaas je de roos op of je laat deze wegdrijven. Alle energie die er in vast zat wordt opgenomen door hemel of aarde.

Leave a Reply