Boek: Witte wieven, weerwolven en waternekkers

In mijn nieuwste boek (uitgegeven oktober 2017) geef ik een uitgebreide beschrijving van alle honderdveertig elfen, geesten en andere wonderlijke wezens uit de Nederlandse en Vlaamse volkscultuur. In tien hoofdstukken worden de belangrijkste wezens tot in detail beschreven. Je leert de geschiedenis en symboliek kennen van de waternekker en de weerwolf, de kabouter en de witte wieven, de alven en de nachtmare. Maak vervolgens kennis met een legioen van wonderlijke figuren als de Rogge-brommerd , de hommelstommel en de smakhak, de sommeltjes en de aulken, Kalle met de Haak en Schele Guurte!

Dit is mijn vierde boek. Hiernaast ben ik auteur van drie boeken waarin verhalen en symboliek een grote rol spelen: ‘De symboliek van bomen’, ‘De wijsheid van bomen en kruiden’ en ‘De verhalen van Amersfoort’. Onder andere door mijn professie als verhalenverteller en mijn achtergrond in de geschiedenis heb ik een expertise weten op te bouwen op het gebied van de diepere betekenis van symbolen en verhalen. In ‘Witte wieven, weerwolven en waternekkers’ (ondertitel: Een beschrijving van alle geesten, elfen en andere wonderlijke wezens uit Nederland) doe ik grondig onderzoek naar de betekenis van de elfen en geesten uit de sagen van het Nederlandse taalgebied.

Je kunt het boek ‘Witte wieven, weerwolven en waternekkers’ bestellen via deze link. Het boek kost 16,95 euro per stuk exclusief verzendkosten.

De boeken zijn ook bestellen door mij een mail te sturen. Dan stuur ik ze – desgewenst voorzien van een handtekening van de schrijver – naar je op.
Tot slot kan je het boek ook persoonlijk bij mij kopen tijdens een lezing of vertelling. (Zie optredens van Abe voor data)