Lezing symboliek

Mythen en sprookjes hebben voor mij een diepere betekenis. Het is een persoonlijke queeste geworden om uit verhalen en symbolen die innerlijke betekenis te destilleren. Hier haal ik mijn zingeving uit, mijn kijk op de wereld. Uren kan ik doorbrengen met onderzoek naar, en mijmeren over, de betekenis en symboliek van bijvoorbeeld de alruinswortel, de maretak, het pentagram of het sprookje van vrouw Holle. Dit heeft geresulteerd in vier boeken en meer dan negentig artikelen die ik over ontelbare ‘magische’ onderwerpen heb geschreven. Mijn inzichten hierover hebben mijn kijk op het leven behoorlijk veranderd. Tijdens een lezing hoor je heel veel over heidendom, mythologie, magie en folklore. Ik geef vanuit mijn inspiratie, onderbouwd door uitgebreid bronnenonderzoek, betekenis en samenhang aan deze kennis. Ook kan je ervoor kiezen om de lezing te combineren met een vertelvoorstelling. Met alle plezier geef ik een lezing voor jouw groep!

Openbare lezing: ‘Als er een ster valt, mag je een wens doen’ (Datum nader te bepalen)

Ik geef een openbare lezing over de kosmologie en verhalen van maan en sterren. Je hoort o.a. waarom je een wens mag doen als er een ster valt, hoe en waarom de zielen via de Melkweg naar de hemel reizen en waarom de heksen in de Oudheid de maan naar beneden trokken voor hun magische rituelen. Ook vertel ik je meer over de betekenis van de namen van de sterrenbeelden. Verder vertel ik het verhaal van Perseus, waarin maar liefst zes sterrenbeelden voorkomen waaronder Andromeda!
Ik geef je zo een kijkje in de niet-wetenschappelijke, mythisch-magische kijk op de sterrenhemel en de verschijnselen die daarin plaats vinden. Met mooi en helder weer nemen we ook buiten een kijkje en hopen dan natuurlijk een aantal van de sterrenbeelden te kunnen zien.
Deze lezing is op basis van een vrijwillige bijdrage. Adres Sandenburg 20 te Amersfoort. Opgave via abedeverteller@hotmail.com

Mijn lezingen gaan over:
De Keltische bomenkalender (zie ook de pagina ‘Bomenboek’)
De Graal en de vier elementen
De symboliek van sprookjes; Doornroosje, vrouw Holle, de wolf en de zeven geitjes, Roodkapje…
Heksen en de heksensabbat
De betekenis van het labyrint
De betekenis van de sage der witte wieven
De Ierse elfenfolklore
De betekenis van Ragnarok, het Germaanse eind der tijden
Middeleeuwse tovenaars
Zwarte godinnen: Lilith, Hecate en Cybele
De legendarische geschiedenis van Amersfoort
De jaarfeesten van de Kelten en Germanen: Samhain, Midwinter, Imbolc, Beltane, Ostara, Midzomer.

Hiernaast kan ik een lezing geven over elk onderwerp waar ik een artikel over heb geschreven.
Meer over deze en vele andere onderwerpen zijn te lezen op de pagina artikelen symboliek.

Ik heb deze lezingen met veel plezier gegeven bij buurtverenigingen, sociaal-culturele organisaties en vele spiritueel geïnteresseerde groepen. Verder op Elfia, het Sprookjesfestival, spirituele festivals, NME-centra, scholen en bij particulieren. Graag kom ik ook bij u een lezing geven!