Skip to main content

DSCF5529In 2016 organiseer ik voor de negende keer een vakantieweek. Deze is van 18-24 juli in de Hobbitstee. De vakantieweek is bedoeld om je te laten inspireren door de prachtige Drentse natuur èn door mijn mooie verhalen om zo dieper bij jezelf en dichter bij de natuur te komen. We overnachten in tent of tipi op het terrein van de Hobbitstee in Drenthe. Het overkoepelende thema is: ‘De diepte in reizen met verhalen en natuur, geïnspireerd door het oude heidendom’.

De Vakantieweek van 2015 was een groot succes. Met mooi weer, blije deelnemers en een intens programma om van te genieten. Zie hier voor de foto’s van afgelopen jaar. Het programma van 2016 zal er ongeveer als volgt uitzien:

tipituinMaandag 18 juli: Aankomst en kennismakingsspel, Info over de Hobbitstee, Verhaal en lezing over de kosmische boom, het heidens heiligdom en de mens als krachtveld.
Dinsdag 19 juli: Zintuigenwandeling (Natuurbeleving), Energieworkshop en wandelen naar de hunebedden, oerzingen
Woensdag 20 juli: Workshop Intuïtieve Ontwikkeling, Stiltewandeling naar de grafheuvels, Contactworkshop
Donderdag 21 juli:  Bomenwandeling, Workshop intuïtief tekenen, Galdr zang, sterren kijken; de kosmologie van de nachthemel
Vrijdag 22 juli: Massageworkshop, Kwaliteitentraining, Nachtwandeling naar de hunebedden inclusief ritueel
Zaterdag 23 juli: Kruidenwandeling, Workshop kaarsen versieren, Balfolkworkshop en feest
Zondag 24 juli: Evaluatie: Natuurlijk leven in de praktijk; hoe doe je dat?
(Zie onderaan voor meer info over de programmaonderdelen)

Je kunt altijd zelf beslissen of je meedoet aan een programmaonderdeel of niet. Tussen de activiteiten door zit veel “lucht” om op adem te komen. Donderdagochtend, vrijdagmiddag en zaterdagochtend zijn zonder programma.

Opgave en meer info

Dit doe je door te mailen naar abedeverteller@hotmail.com (In de tipi is er beperkt plek, dus geef even aan of je in de tipi wilt slapen of komt met een zelf meegebrachte tent) Vervolgens stuur ik je een bevestiging en een vragenlijst.Deze vakantie is bestemd voor open-minded en zelfstandige mensen vanaf 16 jaar. Vanwege het intense programma en in overleg met de Hobbitstee is deelname van kinderen helaas niet mogelijk.

Adres van overnachting in tent of tipi: de Hobbitstee, van Zijlweg 3 te Wapserveen.
We kunnen gebruik maken van een keuken en groepsruimte.
www.leefgemeenschapdehobbitstee.nl

De kosten van de vakantieweek 2016 zijn: 265 euro. Als student kan je gebruik
maken van een korting en betaal je 200 euro.
Dit is inclusief workshops, maaltijden en overnachting, de reis is exclusief.
We koken als groep bij toerbeurten vegetarisch en zoveel mogelijk ecologisch.
Verzekeringen: Je doet mee op eigen risico. Sluit zelf een reisverzekering af!

DSCF5660

Workshop Natuurbeleving

Speelse en diepzinnige opdrachten om je te verbinden met de natuur om je heen. Hierbij maak je intens gebruik van je vijf zintuigen.

Energieworkshop

We doen enkele oefeningen om je eigen energie en aura en die van de ander te voelen. We oefenen met onze gronding bij onszelf en bij elkaar en leren om ons lichaam te gebruiken als pendel.

oerzingen; introductie tot Seidr

Seidr is een oude vorm van Scandinavische magie door middel van stemgebruik. “Seidr” betekent “koord”, dit (energetische)koord geeft je de mogelijkheid om verschillende dingen tot je aan te trekken; heling, manifestatiekracht, energie en kracht(om los te laten), wijsheid of inzicht, etc.
Met oefeningen geef ik je een kleine introductie tot wat Seidr is en kan zijn en leer je hoe je met je stem diep naar binnen kunt reizen om vervolgens je intentie te bundelen en om te zetten in kracht.

Galdr
Een Galdr is een oud-Scandinavische rijmvorm. Wanneer je het simpel zou moeten uitleggen kun je zeggen dat het enigszins te vergelijken valt met het herhaaldelijk zingen van een mantra. Alleen dan op z’n Scandinavisch en dus stiekem toch compleet anders..  Met deze Galdr’s leer je een vorm van aanroepen van hulp en manifestatiekracht.

Visualisatie

We maken door middel van een geleide meditatie een reis naar binnen waarbij we ons richten op onze gronding, centering en onze connectie met de zon. Daarna gaan we verder met enkele oefeningen om het aura en de chakra’s te voelen.

Contactworkshop

Hoe maak je contact met iemand zonder woorden te gebruiken? Door middel van dans en speelse contactoefeningen leer je dat.

Stiltewandeling

Een wandeling kan een heerlijk begin van je dag zijn, maar ook leiden tot inzichten. We lopen in stilte de prachtige route naar de Drentse grafheuvels en gaan hier aan de gang met het voelen van energie.

Massage

Je leert enkele kneepjes van een rug, schouder en nekmassage. We oefenen in tweetallen.

Balfolk

Dit is een dansvorm met paren- en groepsdansen zoals de scottish, mazurka, jig en tovercirkel. Binnen de kortste keren leer je de basispassen van deze superleuke dans!

Bomenwandeling

We wandelen langs de mooiste bomen op het terrein en daar krijg je van alles te horen over de folklore, magie, rituelen en verhalen rondom de verschillende boomsoorten.

Kruidenwandeling

We wandelen door de tuin van de Hobbitstee. Je hoort over folklore en medicinaal gebruik van verschillende kruiden.