Skip to main content

Meer over Abe de Verteller

foto: Django Roberts

Vertellen is mijn grote passie. Soms zit ik zo in mijn verhaal dat het voelt alsof ik er zelf in ronddwaal! Tegelijk vind ik het ook heerlijk om met mijn publiek te spelen. Ze te laten lachen of te doen ontroeren. Elke keer is het vertellen ook voor mij een spannend avontuur. Geen verhaal is elke keer hetzelfde en er komen elke maand nieuwe verhalen bij.

De verhalen geven mij inzichten in hoe de wereld draait. Zij zijn voor mij poorten naar de innerlijke, energetische werkelijkheid. Voor mij zijn de wezens uit de oude verhalen; de draken, heksen, elfen, reuzen en goden op een bepaald niveau werkelijk. Mythen, sagen en sprookjes kunnen een onuitputtelijke bron van inzicht en wijsheid zijn.

 

Foto: Jan Gnodde

 

 

Als ik vertel, zie ik de handelingen voor mij gebeuren en voel ik er de emoties bij. Soms duurt het – na afloop van het optreden – een poos voor ik weer aangeland ben, omdat het verhaal mij nog zo in zijn grip heeft.

Ik houd van een publiek dat actief wil luisteren en het verhaal naar binnen durft te brengen. Dan is het alsof ik gevoed wordt en het verhaal moeiteloos ontstaat. Wie mij als verhalenverteller wil zien optreden kan naar het Eigentijds Festival, Castlefest of naar de Elf Fantasy Fair gaan, maar je kunt me ook mailen of bellen. Voor een vriendelijk bedrag kom ik bij jou mijn verhalen vertellen! (zie contact en prijslijst)